Download Äkta vara by Mats-Eric Nilsson PDF

By Mats-Eric Nilsson

ISBN-10: 9174414003

ISBN-13: 9789174414004

Vad är det egentligen vi stoppar i oss? Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik, en bok som skakat livsmedelsindustrin i dess grundvalar. Runt middagsbord, i fikarum, på bloggar och i TV-kanalernas debattsoffor talas det som aldrig förr om den fejkade mat som vi varje dag lägger i kundvagnen. Vi konsumenter inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud, rikt på tillsatser males fattigt på råvaror. males vad ska guy då äta, är den givna följdfrågan från den omskakade matkunden. Och hur hittar guy de genuina och oförfalskade livsmedlen? Är majskycklingen verkligen bättre? Finns det någon skinka värd namnet? Varifrån får laxen sin färg och vad innehåller egentligen fiskpinnarna? Svaren på dessa frågor och många fler ger Mats-Eric Nilsson i sin nya bok Äkta vara. Här bjuder han på fler avslöjanden av det utbredda matfusket och tipsar samtidigt om mängder av goda alternativ. Denna shoppingguide är en detaljerad genomgång av two hundred livsmedel och förhoppningen är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken. Dessutom innehåller boken: - Så läser du en innehållsförteckning - Här är de vanligaste tillsatserna - Lär dig att genomskåda reklamspråket ("Naturligt", - "Hemlagat" etc.) - Vägvisare until eventually märkesdjungeln (Krav, Sigill, Nyckelhål etc.) - Så styr butiken dina inköp

Show description

Read Online or Download Äkta vara PDF

Best swedish books

Handbok i svenska: Skriva och tala, ratt och fel grammatik, knepiga ord

En bok fullproppad från pärm until eventually pärm med konkreta råd, författad av en förlagsredaktör och bokförläggare som har sett det mesta i fråga om både mästerskap och motsatsen när det gäller konsten att handskas med det svenska språket.

Kort om yttrandefrihet

”Jag hatar dina åsikter males är beredd att dö för din rätt att uttrycka dem. ” Citatet brukar tillskrivas Voltaire och är en vanlig paroll bland yttrandefrihetens försvarare. Ändå är det få som är beredda att försvara alla yttranden i alla sammanhang.

1914

Alla känner until eventually mordet på ärkehertig Franz Ferdinand. Många tror att det var den främsta - kanske den enda - orsaken until att första världskriget bröt ut. Andra vet att det visserligen var den utlösande händelsen males att sammanhanget var oerhört mycket mer komplicerat än så.

Gatukatten Bob

När James Bowen hittade en skadad, röd gatukatt hopkrupen i huset där han nyss fått en träningslägenhet hade han ingen aning om hur stor betydelse katten skulle få i hans liv. James levde ur hand i mun på Londons gator och det sista han behövde var ett husdjur.

Extra info for Äkta vara

Sample text

Alla ska ha en egen liten renskniv. Ju självständigare leden och den föregående satsen är i förhållande till varandra, desto rimligare är det att ha punkt efter denna sats och stor bokstav och egen interpunktion vid varje led. Det är också det normala när varje led består av flera meningar. När man ska ut på svampplockning finns det många saker att tänka på. • Har man en ordentlig svampkorg fylls den inte så snabbt. • Stövlar eller kraftiga skor är bra om det skulle regna. • Med en liten renskniv slipper du mycket av rensarbetet hemma.

M. (3 kapitel 1). Använd inte heller för många och för stora bilder. Det kan göra att webb­ sidorna tar lång tid att ladda ner. Skriv korta stycken, med en tankegång per stycke. Följ hela tiden principen att det viktigaste ska komma först. Inled därför gärna varje stycke med en nyckelmening. Nytt stycke markeras med blankrad. Använd numrering snarare än olika gradstorlek, indrag, kur­ siv, versaler etc. för att tydliggöra en texts struktur eller hier­arki i kapitel eller avsnitt. Gör inte komplicerade grafiska inställningar, som riskerar att bli förvanskade eller för­svinna i mottagarens webbläsare.

Med en liten renskniv slipper du mycket av rensarbetet hemma. Se till att den är vass. När punktuppställningen är mer grafiskt fristående från omgivande löptext eller står helt ensam på egen sida, i egen ruta eller liknande, är utformningen friare när det gäller interpunktion och små eller stora bokstäver. 3 Punktning med bokstäver eller siffror Använder man bokstäver eller siffror i en punktuppställning brukar man sätta punkt efter siffror och högerparentes efter bokstäver. Bokstäverna ska vara gemena.

Download PDF sample

Rated 4.57 of 5 – based on 9 votes